Ovog meseca obeležava se desetogodišnjica implementacije Lufthansinog servisa AIRail. Skraćenica se odnosi na ugovor o saradnji ove avio kompanije sa nemačkim železnicama (Deutsche Bahn-DB).

Od 05. maja 2003. godine, Lufthansini putnici su u mogućnosti da koriste usluge ICE vozova od Kelna i Štutgarta do frankfurtskog aerodroma FRA, kao dodatnu uslugu uračunatu u cenu njihove avionske karte.

Putnici sa kartama prve i biznis klase imaju mogućnost da koriste usluge DB Lounge-a na železničkoj stanici. S obzirom na uspeh ovog projekta, nedavno je, tačnije 1.jula 2013. godine, uspostavljana ista veze između ovog aerodroma i centralne stanice u Dizeldorfu. Putovanje će trajati sat i dvanaest minuta, a putnici se mogu elektronski čekirati za celo putovanje sa svog računara i mobilnog telefona, ili sa lufthansinog check-in terminala na železničkoj stanici.

Svi brojevi vozova i raspored sedišta u njima su dostupni za rezervacije već pri kupovini avio karata. Vreme potrebno za transfere do krajnjih destinacija je sada svedeno na minimum, a dostupni su i redovni polasci i za najranije jutarnje letove.

Izvor: Lufthansa