Putovati na daleke detinacije sa malom decom često je pravi izazov, čak i za najiskusnije putnike. Kako bi pomogli roditeljima, bakama, dekama i svim ostalim putnicima koji putuju sa malom decom, nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad Ervejs, uvešće novu uslugu na svojim dugolinijskim letovima – “leteće dadilje”.

U pitanju je kabinsko osoblje koje će u svim fazama leta pomagati porodicama koje putuju sa malom decom, kao i deci bez roditeljske pratnje.

Dadilje će nositi prepoznatljive narandžaste kecelje i naći će se pri ruci najmlađim putnicima, upoznavajući ih sa plišanim maskotama Etihada, pčelom Zoe, kamilom Jamul, lavom Kundaijem i pandom pod imenom Bu. U planu su i kratki kursevi jednostavnih mađioničarskih trikova, origamija, kvizovi i razna zabavna takmičenja.

Tokom prethodna dva meseca, 300 zaposlenih u kompaniji Etihad prošlo je obuku za ovu zahtevnu ulogu, a po završetku obuke preostalog planiranog osoblja, njihov broj će dostići čak 500.

Na kursu su stekli znanja i veštine iz oblasti dečije psihologije i sociologije, kao i kreativne i edukativne načine na koje mogu da zabave male putnike i ispune im vreme tokom leta.

Uz pomoć i zabavu, najmlađi putnici Etihada dobiće i posedno dizajniranu kutiju sa origami papirima, slamčicama, nalepnicama, blokčićima za crtanje, olovkama, uz pomoć kojič će deca sama ilustrovati razglednice i poklone za radbinu koja je ostala kod kuće.

Izvor:  travelandtourworld