Kako bi iskoristila ogromne prirodne potencijale i ostvarila što veći profit od turizma, vlada Zimbabvea uložiće 300 miliona dolara u izgradnju tematskog zabavnog parka u blizini Viktorijinih vodopada.

Kao osmo svetsko čudo, Viktorijini vodopadi su u samom vrhu atrakcija na crnom kontinentu, ali to i dalje nije dovoljno. U planu je izgradnja prvog Diznilend parka u Africi, na površini od 1.200 hektara. Osim zabavnih sadržaja, hotela, restorana i prodavnica, park bi trebao da sadrži kongresni centar i slobodnu bankrsku zonu, koja bi privukla bogataše iz celog sveta da baš tu otvore svoje račune.

Ceo poduhvat zahtevaće modernizaciju i proširenje postojećeg aerodroma, koji bi, nakon ulaganja 150 miliona dolara, mogao da prihvati i najveće avione.

Da je Zimbabveu ovakav projekat zaista potreban, govore podaci o dosadašnjim veoma niskim prihodima od posete vodopadima, obzirom da se oni trenutno nalaze u tranzitnoj zoni, gde se turisti minimalno zadržavaju, ugostiteljska ponuda je skromna, a samim tim i mogućnost za zaradu.

Izvor: travelandtourworld