Korisnici TripAdvisor portala su izglasali 10 najlepših ostrva na svetu.

10. Nosi Be, Madagaskar

Nosi Be se nalazi na severno-istočnom delu Madagaskara. Na ovom ostvru se nalaze jezera vulkanskog porekla, prekrasni koralni grebeni, lamuri, plantaže ilang-ilang drveta.. Da bi noćni život bio burniji i potpuniji tu su i destilerije ruma. Ljubitelji flora i fauna će imati mogućnost da uživaju u nacionalnom parku Natural Special Reserve.

10.Nosy Be, Madagaskar

9. Uskršnje ostrvo, Čile

Uskršnje ostrvo se nalazi na jugu Tihog okeana, koje je udaljeno preko 3.000 km od obale Čilea. Teško je pristupačno i poznato je po maoik skulpturama koje su napravljene od vulkanskih stena.

9. Uskrsnje ostrvo, Chile

8. Koh Tao, Tajland

Koh Tao je nazvan po istoimenoj kornjači koji živi na ovom prelepom ostrvu. Ukoliko želite obići Koh Tao, bez auta na četiri pogona nećete uspeti zbog velikih strmina. Vremenske prilike su skoro idealne jer je na ovom ostrvu preko 300 dana sunčano.

8. Koh Tao, Thailand

7. Murea, Francuska Polinezija

Pravo mesto za ronioce zbog velikih koralnih grebena. Ako niste ljubitelj ronjenja, možete sebi priuštiti doživljaj plovidbom na brodovima sa staklenim podom.

7. Murea, Francuska Polinezija

6. Ostrvo Isla Mujeres, Meksiko

Peščanom plažom i pristupačnim cenama privlači turiste. Odlično mesto za ronjenje, vožnju kajakom ili surfovanje.

Avalon Reef Isla MujeresQuintana Roo, Mexico.

5. Santorini, Grčka

Jedan od najlepših bisera grčkih ostrva. Pogled sa vrhova malih gradova koji zaustavlja dah i konzumacija domaćih vina nudi nezaboravan odmor posetiocima.

5. Santorini

4. Ostrvo San Juan, Država Vašington, SAD

Umesto tropskog raja, na četvrtom mestu se našao ostrvo na severno-zapadnom delu SAD. Ovde se nalazi Lime Kiln Point State Park koji je odlično mesto za posmatranje kitova, plantaže lavanda je nezaobilazno mesto posetioca ostrva San Juan.

4. San Juan ostvro

3. Bora Bora, Društvena ostrva, Francuska Polinezija

Ovo malo ostrvce nudi niz zabave za turiste, kao što je ronjenje, safari džipovima, hranjenje ajkula, vožnja čamcem po tirkiznoj laguni. Ovo je popularno letovalište mladih i zaljubljenih parova.

3. Bora Bora, Francuska Polinezija

2. Sent Džon, Američka Devičanska ostrva

Odlična lokacija za ljubitelje pešačenja, ali i svakako je vredan pažnje vodeni biljni i životinjski svet, kao i mogućnost pravog uživanja i opuštanja na pešćanoj plaži.

2. St.John

1.Ambergris Kaje, Belize

Na prvom mestu je ponos Belize, Ambergris Kaje, pravo savršenstvo. Samo je toliko izgrađeno koliko mora, putevi su i dalje prohodni samo autima za golf. Na ovom ostrvu se nalazi drugi najveći koralni greben na svetu.

1. Belize

Izvor: TripAdvisor