Royal Caribbean International je započeo izgradnju trećeg broda Oasis klase i ovaj svečani momenat proslavio sečenjem prvog komad čelika, što je prvi korak u izgradnji broda koji će biti najveći i najinovativniji brod za krstarenje na svetu.

Oasis 3 se pridružuje sestrama brodovima, Oasis of the Seas i Allure of the Seas, brodovima koji su potpuno osvojili industriju krstarenja svojim uvođenjem 2009. i 2010,  revolucionarnim dizajnom s podeljenom konstrukcijom i konceptom okoline sa sedam jasnih tematskih područja.

Sa 225 282 BRT i 16 paluba sa 2700 kabina, Oasis klasa brodova je predstavila i izvanredne „promocije“ na moru, kao što su 82 metra dug zip lajn, ručno izrađen ringišpil, Rising Tide bar koji se podiže, AquaTheater sa skokovima u vodu, i Central Park sa više od 12 000 živih stabala i biljaka.

Oasis klasa nudi i sadržaje koji se mogu naći na ostalim Royal Caribbean brodovima, kao što su dva Flowrider simulatora za surfovanje, jacuzziji na najvišim palubama broda koji kao da lebde iznad mora, klizalište, H2O Zona decu Aquapark, i Royal Promenada, unutrašnje šetalište koje se proteže skoro celom dužinom broda, okružena restoranima, salonima i buticima.

Oasis of the Seas i Allure of the Seas isplovljavaju jednom nedeljno, sa naizmeničnim itinererima – sedam noći istočni i sedam noći zapadni Karibi, od Port Everglades u Fort Lauderdale na Floridi. U oktobru 2014, Oasis of the Seas će imati kratku jesenju sezonu u Evropi isplovljavajući iz Barselone u Španiji.


Izvor: CFC Krstarenja