Gotovo polovina, odnosno 49% učesnika ankete portala AppyHotel.com izjavilo je da bi radije poručilo neku hotelsku uslugu koristeći internet tehnologije nego lično, telefonom ili na recepciji.

Anketom je obuhvaćeno 1000 gostiju koji su odseli u hotelima širom Velike Britanije, od kojih je 23% izjavilo da bi radije četovalo sa recepcionerom preko interneta nego ga pozvao telefonom ili mu se obratio lično. Ovo je potpuno razumljivo, ne samo iz ugla komfora, već i sa psihološkog stanovišta, uzmemo li u obzir ustručavanja kada su u pitanju prigovori, žalbe i komunikacija sa nepoznatim osobama.

Tehnologija ne samo da olakšava gostima komunikaciju i ubrzava proces odabira, poručivanja i pružanja usluga, već postaje nezaobilazni deo savremene ugostiteljske ponude. Uz pomoć savremenih aplikacija za personalne računare i mobilne telefone, gosti mogu brže i lakše poručiti hranu ili neku drugu uslugu sa recepcije, zatražiti informacije o dešavanjima u gradu, rezervisati prevoz, ali i ostaviti komentare u toku i nakon boravka u hotelu.

Hotelijeri koji teže da budu u toku sa inovacijama i ostanu konkurentni na tržištu nemaju više vremena za gubljenje-novi izazovi već su tu!

Izvor: breakingtravelnews