Austrian Airlines je završio zamenu putničkih kabina u svim avionima za regionalni i kratkolinijski saobraćaj.

Nove putničke kabine dobilo je svih 35 aviona Fokker i Dash 8-400 koji se koriste za kratkolinijske letove. Ukupno je ugrađeno 3119 sedišta sa kožnim naslonima i u sivoj boji sa prepoznatljivom crvenom crtom.

U avionima Austriana više nema svetlo zelene boje, potvrdio je direktor komercijalnih operacija Austrian Airlinesa Karsten Benc. On je dodao da osim modernog dizajna i nove boje koju je nazvao „elegantnom“ sivom putničku kabinu sada odlikuje i više komfora za putnike.

Redizajn putničkih kabina počeo je 2011, kada su prvo osveženi avioni za srednjelinijski saobraća iz Airbusove familije A320. Nova kabina je dobila naziv „Europe cabin“ i nakon srednjelinijskih aviona ubačena je i u dugolinijsku flotu. Šest Boeinga 767 i četiri Boeinga 777 su dobili osim novih sedišta i novi elektronski sistem zabave tokom leta sa monitorima u naslonioma sedišta. U isto vreme je urađena i promena kabina biznis klase koja je dobila sedišta obarajuća u nivo kreveta.

Sa upravo završetkom zamenom putničkih kabina, Austrian Airlines je objavio da je svih 76 aviona koliko ima u floti sada ponovljeno i podmlađeno, a da su putnici dobili više komfora.

Izvor: aviokarta.net