Iako smo sa drastičnim promenama trendova u dizajniranju hotelskih enterijera daleko odmakli, neke stereotipe izgleda da još uvek nismo prevazišli.  Zabluda da su žene izbirljivije od muškaraca kada su stil opremanja i kolorit u pitanju, navodi mnoge hotele na donošenje pogrešnih odluka.

Težnjom da stilom i bojama privuku prvenstveno ženski pol, hoteli zapravo prave veliku grešku, obzirom da je nedavno istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Floridi dokazalo da su upravo savremeni pripadnici jačeg pola daleko veći probirači i detaljisti od dama.

Tačno je da su svetlije boje, kao što su roza i svetlo ljubičasta omiljene kod dama, ali istraživanje u kom je testiran jednak broj pripadnika oba pola, zamoljenih da ocene privlačnost različitih dizajnerskih rešenja i kolorita hotelskih soba i lobija,  pokazalo je da su zapravo muškarci mnogo osetljiviji po tom pitanju i daleko manje tolerantni.

Ispitanim damama se zadovoljavajućim učinio mnogo širi spektar ponuđenih opcija, dok su se gospoda odlučila za daleko uži krug rešenja, većinom onih sa kombinacijom tamnih i neutralnih boja. Gostovo svi muškarci stariji od 45 godina odlučili su se za klasičan nameštaj i retro stil, dok su dame, bez obzira na godine, davale potpuno oprečne ocene i čini se, bile vrlo neodlučne ili indiferentne.

Ovo neočekivano otkriće trebalo bi vlasnicima hotela i njihovim dizajnerima da skrene pažnju i na činjenicu da su pripadnici jačeg pola zapravo češći gosti u hotelima, posebno onim u gradovima i poslovnog tipa, te da u svoje projekte unesu vise muževnosti, a što se dama tiče, izgleda da bi urednost i čistoća bili sasvim dovoljni za osmeh pri odlasku.

Izvor: tourism-review