„Positive Boarding System“ naziv je tehnološke inovacije na londonskom aerodromu Hitrou.

Jedna od najvećih i najprometnijih vazdušnih luka na svetu svim snagama se trudi da poveća doslednost utvrđenom redu letenja i umanji broj putnika koji lutajući aerodromskim prostranstvom gubi vreme i propušta letove. Usled velikih razdaljina koje tranzitni putnici prelaze kako bi sa jednog leta prešli na drugi, velikih gužvi i čestih izmena rasporeda gejtova (izlaza) sa kojih avioni poleću, na Hitrou neretko dolazi do kašnjenja pri poletanju, pa samim tim i poremećaja u rasporedu poletanja.

Novi automatski gejtovi na odelu odlaznih letova uskoro će početi da proveravaju bording pasove putnika i upozoravaju ih ukoliko se ne nalaze tamo gde bi trebali da budu. Ukoliko je potrebno putnika preusmeriti u nekom drugom pravcu, automati će  na svojim ekranima pokazivati putanju koju bi putnici trebali da slede.

Ukoliko greška u kretanju putnika bude uočena unutar 30 minuta do predviđenog poletanja, putniku neće biti dozvoljen pristup gejtu, a njegov prtljag će automatski biti uklonjen iz letelice.