Od sada će rezervacija i kupovina avio karata i drugih usluga koje nudi kompanija Lufthansa biti mnogo zabavnije i brže. Veb sajt kompanije (www.lufthansa.com) je u potpunosti redizajniran sa ciljem da proces koji počinje pretragom usluga i vodi do njihove konačne kupovine bude maksimalno pojednostavljen i ubrzan.

Do sada je pretraga složenijih usluga, kao što je kupovina “rail&fly”  paketa, odnosno kombinacije avio i vozne karte za nastavak puta do krajnje destinacije,  polise osiguranja ili bilo koje druge kombinacije dve ili više usluga zahtevalo dosta vremena i ponavljanje procesa u slučaju izmene zadatog termina putovanja. Zahvaljujući tehnološkoj inovaciji, putnici će sve usluge koje žele kupiti dodavati na svoju virtuelnu šoping karticu, a pregled cena i termina za alernativne datume će se vršiti automatski, uz detaljan pregled i upoređivanje krajnjih cena za sve selektovane usluge.

llll

Redizajnirane ikonice na ovom sajtu pomoći će kupcima da odaberu najpovoljniju cenu za svoje putovanje i pritom budu potpuno sigurni šta su kupili. Kratki i jasni opisi daju sve neophodne informacije o uslovima kupovine, uslove naknadnih izmena datuma putovanja, uslovima za refundaciju, količinu dozvoljenog prtljaga i “zarađene” milje. Vreme poletanja, presedanja i sletanja sada su takođe mnogo jasnije naznačena.

I to nije sve, sada je moguće i naknadno izmeniti i dopuniti odabrani paket usluga. Opcija  “My Bookings” sadrži listing rezervisanih usluga pod nazivom “Lufthansa Service Cockpit”, na kom se može izvršiti bilo koja dopuna ili izmena kupovine. Opcija rezervacije pre konačne kupovine (sa garantovanom cenom) sada je takođe moguća i to u trajanju od 48 sati. Ukoliko se nakon tog vremena kupovina realizuje, usluga je besplatna, no ako pak, bude otkazana, kompanija će ovu uslugu naplatiti 30 EUR.

Po prvi put, takođe uz doplatu, putnici mogu da rezervišu i željeno sedište, odabirom sa pojednostavljenog grafičkog prikaza.

Na sajtu www.lufthansa.com se nalaze brojevi telefona dežurne službe za pomoć korisnicima, a od sada je tu i “Live Chat” na nemačkom i engleskom jeziku.

Trenutno oko 20%  Lufthansinih putnika kupuje svoje karte putem kompanijskog veb sajta (unutar Nemačke čak 30%). Sajt je prilagođen tržištima 98 različitih zemalja i dostupan na 12 svetskih jezika, a dnevno ga poseti oko 450 000 korisnika.

Izvor: travelandtourworld.com