Park na otvorenom moru ili klizanje na Karibima: veličina kruzera i ponuda na njima prevazilazi sva vaša očekivanja. Pronalaženje fitnes centra, sladoled bara ili čak sopstvene sobe, na jednom kruzeru koji je dugačak npr. 300 metara i ima 16 paluba, zahteva i vreme i strpljenje.

I ne samo orijentisanje, već i  izbor restorana i jela zahteva koncentrisanost – samo na meniju za doručak putnici mogu da biraju između đevreka sa lososom i svežim sirom, tople supe od  mleka, egzotičnog voća, danskog slatkog peciva i još koječega. A oni koji su u potrazi za opuštanjem, moraju da se odluče između švedske, tajlandske ili npr.  masaže bambusovim štapom.

Današnji kruzeri podsećaju na omanje gradove, u kojima ,,stanovnici” mogu da nađu sve što im treba –  pa čak i više od toga. Na najvećem od ovih morskih giganata, ,,Oasis of the Seas“, ima mesta za skoro 5400 putnika. Koliko god predstave o odmoru na kruzeru bile različite, toliko je i ponuda široka: od Central parka za ljubitelje Njujorka, preko luksuznog stepeništa za dame od Svarovski kristala, pa do piva koje se pravi na brodu. Čak je i klizanje na Karibima moguće! Predstavljamo vam najveće kruzere na svetu.

„Oasis of the Seas” – Najveći kruzer na svetu

„Oasis of the Seas“

„Oasis of the Seas“ je najveći kruzer na svetu. I zaista se može pronaći prava oaza na ovom brodu: Central park, veći nego jedan fudbalski teren, prostire se duž osme palube. Iako možda ne odgovara po veličini svom originalu u Njujorku, odgovara mu u potpunosti po ambijentu: male staze za šetnju i šarene cvetne aleje čine da se putnici zaista osećaju kao u parku a ne na brodu. Ukupno 12000 stabala i različitih biljaka ukrašava ovaj park na otvorenom moru. U 324 apartmana, koliko ih ima u parku, putnici se osećaju kao pravi Njujorčani: sa svog balkona ne gledaju u beskrajno morsko prostranstvo nego u zelenu oazu.

„Norwegian Epic“ – Botoks na krstarenju

„Norwegian Epic“

,,Norwegian Epic“ je drugi po veličini kruzer na svetu, ali s pravom nosi epitet ,,najvećeg spa kruzera na otvorenom moru”. Od klasične masaže do masaže štapom bambusa, preko manikira, pedikira, frizera – ukupno 24 prostorije za negu lepote, kao i futnes i spa centar na 2883 kvadratna metra.

Kome namazani nokti i maske za lice nisu dovoljni, postoji i mogućnost tretiranja botoksom. Ako ipak preferirate podmlađivanje opuštanjem, možete da iznajmite ,,Heaven Spa Suit” sa sopstvenim bazenom.

,,Carnival Magic”- Brod sa sopstvenom proizvodnjom piva

“Carnival Magic”

,,Carnival Magic“ je dugačak 306 metara i može da primi 3690 putnika. Ono po čemu je poseban jeste činjenica da gosti mogu da uživaju u pivu koje se proizvodi na samom brodu, u tkz. Thirsty Frog Red pivu.

„Carnival Dream“- Od pozlaćenog atrijuma do neba

Carnival dream

Nezavisno od toga da li ga posmatrate od gore ili od dole, atrijum na ovom kruzeru deluje gigantski: prostire se kroz 11 paluba! Putnici sa prve palube mogu da vide nebo isto kao i oni sa poslednje. No, to nije sve: atmosferi doprinosi i skupa izrada – žuto murano staklo koje stvara utisak kao da je atrijum pozlaćen. Ukoliko želite da izbliza pogledate ove zidove od murano stakla, i to je moguće: postoje četiri staklena lifta koja polako voze kroz svih 11 paluba, od prijemne sale do otvorenog neba.

,,Freedom of the Seas”- Klizanje na Karibima

Freedom of the seas

Pesak, plaža i led – ovu neobičnu kombinaciju svojim gostima nude kruzeri ,,Freedom of the Seas”,  „Independence of the Seas“ i „Liberty of the Seas“. Ova tri giganta kompanije „Royal Caribbean International“ plove duž obala Kariba, gde su temperature preko 30 stepeni. Ukoliko je to nekome pretoplo, ima mogućnost da se rashladi klizanjem na brodu. Klizaljke ne morate nositi u koferu, možete ih iznajmiti na brodu. Ko ipak nije spreman da se oproba u ovoj disciplini, može da uživa u predstavama profesionalnih klizača koje se izvode svako veče.

„Royal Princess“- Kraljevski uljuljkani

„Royal Princess“

Najveći brod kompanije „Princess Cruise“ i ujedno sedmi najveći brod na svetu imao je kraljevsko krštenje: krstila ga je princeza Ketrin, vojvotkinja od Kembridža i supruga princa Vilijama, u junu 2013. godine u Sauthemptonu.

„MSC Divina“ i „MSC Preziosa“ – Inspirisani Sofijom Loren

„MSC Divina“ und „MSC Preziosa“

Kako bi mogao sa ponosom da nosi ime filmske dive, glamor i raskoš na brodu ne smeju da fale. Tako, stepenište u atrijumu napravljeno je od sitnih svarovski kristala. Kome to nije dovoljno da bi se osećao kao diva dok silazi niz ovo stepenište, može da iznajmi kraljevski apartman u čijoj dekoraciji je učestvovala lično Sofija Loren.

„MSC Fantasia“ – Formula 1 i 4-D bioskop

„MSC Fantasia“1

Kruzeri se stalno međusobno utrkuju u pogledu atraktivnosti i mogućnosti za zabavu. Simulatori formule 1 postoje samo na brodu ,,MSC Fantasia”. Kome to nije dovoljno uzbudljivo, na raspolaganju ima i 4-D bioskop.