Tehnološke inovacije diktiraju trendove i u turizmu, pa će im i ovogodišnji sajam turizma u Berlinu posvetiti veliku pažnju. Od 5. do 7.marta, u hali 7.1b posetioci mogu baciti pogled na razne novotarije, a neke čak i isprobati na licu mesta.

U saradnji sa kompanijom Multivisio i stručnjacima iz TrendONE-a, vodeći svetski sajam turizma predstaviće čak 100 najnovijih turističkih trendova za koje posetioci mogu glasati putem veb sajta:  www.itb-innovators.de

Ideje koje su osvojile najveći broj glasova biće predstavljene javnosti tokom trajanja sajma, a mi vama sada predstavljamo jednu od njih, u skladu sa godišnjim dobom…

Smart Ski Goggles (“Pametne naočare za skijanje”) dolaze iz Austrije, tačnije iz Graca i predstavljaju brile sa softverom koji skijašima dostavlja sve neophodne informacije, među kojima su i brzina kretanja, nadmorska visina, temperature, pređena kilometraža, vreme čekanja na ski lift, vremenska prognoza, pa čak i broj slobodnih mesta u kolibama pored staze.

Ista firma predstaviće i demo verziju naočara sa softverom za gledaoce Fomule 1, koji će posmatrajući sa tribina, dobijati jednaku količinu informacija kao i oni koji trke prate ispred TV ekrana.

Smart Ski Goggles