Budimpešta i septembar mesec su oduvek bili idealno vreme za zanimljiva putovanja. Jedno od takvih putovanja je i poseta  jednom od najlepših gradova na obalama reke Dunav. A još ako ste ljubitelj dobrog vina, onda je to sigurno još jedan dobar razlog da otputujete na jedan savršen vinski vikend i da posetite Budimpeštu.

Agencija Kompas Tourism & Travel je napravila program sa posetom Budimpešti i predstojećem festivalu vina koji se organizuje, drugog vikenda u septembru, na velikoj terasi ispred budimskog dvora.

Ovaj festival (www.aborfesztival.hu) se održava od 10. do 14. septembra 2014. Godine, a program putovanja  je od 12 – 14.09.2014.godine.

Program putovanja

Svi koji krenu na ovo vinsko putovanje će imati priliku da ispred budimskog dvora, sa pogledom na Dunav, Parlament i Lančani most probaju vina i obiđu preko 200 izlagača-vinarija koji će biti prisutni na ovogodišnjem festivalu uz nezaobilaznu degustaciju i uz bogat kulturni i muzički program.

dvor

Biće organizvane izložbe i aukcije, a posetioci festivala će moći tokom svih 5 dana da probaju raznovrsna vina i gastronomske specijalitete.

Jednodnevna ulaznica je oko 2.900,00 forinti (oko 10 €).
Sa ulaznicom se dobija kristalna čaša za degustaciju, torbica za čašu i slobodan ulaz u Istorijski muzej.

Više o ovom putovanju  možete pogledati ovde