Dragi naši avanturisti, pred vama je još jedan izazov među najnovijim trendovima savremenog turizma – noćne šetnje po prirodi.

Ono o čemu se trenutno mnogo priča u stručnim turističkim krugovima je proširenje ponude uvođenjem nekih novih, do sada neuobičajenih tura, koje će odgovoriti na zahteve modernih turista.Noćna

Iako smo navikli da po prirodi šetamo samo tokom dana, u svetu je ovaj trend uveliko počeo da se menja.

Sve popularnije turističke ture širom Australije podrazumevaju obilazak nacionalnih parkova po mraku. Ovakve šetnje pružaju turistima priliku da čuju i vide (uz pomoć specijalnih naočara i lampi) noćni život flore i faune koji pri sunčanoj svetlosti ostaje skriven od pogleda.

Ture pod nazivom “The Night Stalk” (noćno istraživanje) u Australiji organizuje uprava zoološkog vrta u Petru i poziva sve zainteresovane da se upoznaju sa prirodom kada padne mrak. U pratnji stručnih eko-vodiča, turisti imaju priliku da upoznaju životinjske i biljne vrste o kojima su do sada mogli samo da slušaju, čitaju ili gledaju u televizijskim emisijama.

after dark tour

Noćni obilasci su besplatni i otvoreni za sve, uključujući i decu, a obavezna je samo odgovarajuća obuća i odeća,  baterijska lampa i sredstvo za zaštitu od insekata.

Smatramo da je ovo odlična ideja i jedva čekamo da se ovako nešto organizuje i na našim prostorima, a vi? Da li ste spremni za ovakav izazov?