Pozivamo Vas da dana 03. aprila 2015. godine u Nišu. u okviru 16. Međunarodnog sajma turzima i aktivnog odmora ’’TOURISM, ADVENTURE & NATURE 2015.’’  prisustvujete 2. Konferenciji o avanturističkom turizmu i aktivnom odmoru u prirodi

Avanturistički turizam postaje sve popularniji u svetu, pri čemu sve više turističkih destinacija žele da razvijaju upravo ovaj vid turizma. U Srbiji je ova vrsta putovanja i odmora još uvek u početnoj fazi razvoja. Zbog nedovoljno informacija i nezadovoljavajuće baze podataka, ponuda je fragmentirana, informisanost potencijalnih korisnika je slaba i mali broj turističkih agencija ima u ponudi ovakvu vrstu aranžmana. Potrebno je da se na domaćem tržištu poveća svesnost o samom proizvodu, kao i o aktivnostima posebnih interesa koje mogu da se koriste u sklopu ovog proizvoda.

Ova konferencija upravo ima za cilj, da otvori nove perspektive i ukaže na praktične smernice u oblasti avanturističkog turizma, predstavi raznoliku ponudu sportskih turističkih manifestacija, programe aktivnog odmora u prirodi i ekstremnih sportova, projekte, primere dobre prakse unapređenja i razvoja turizma, te uspostavi bolju saradnju između klubova, turističkih stejkholdera i korisnika.

Konferencija je namenjena svima koji se direktno ili indirektno bave aktivnim odmorom u prirodi, zaštitom zivotne sredine i promovisanjem outdoor aktivnosti i zdravih stilova života: od samih učesnika, poslovnih udruženja, nevladinih organizacija, državne uprave, lokalne samouprave, turističkih organizacija, pa sve do naučnih institucija.

Program konferencije možete pogledati ovde.