Nakon što je organizacija National Center on Sexual Exploitation (NCOSE) kritikovala kompaniju Hilton Hotels & Resorts i uvrstila je među 12 velikih kompanija koje podstiču seksualnu eksploataciju, uprava ovog hotelskog lanca brzo je reagovala saopštivši da će u potpunosti izbaciti filmove za odrasle iz ponude TV programa za goste, u svim svojim objektima u svetu.

Kako su iz NCOSE istakli da Hilton čak ostvaruje profit jer gostima daje mogućnost da gledaju ovakve programe, odlučeno je da se reputacija kompanije ne dovodi u rizik i da je jedina ispravna odluka da se takvi sadržaji zabrane, tj. povuku iz ponude. U znak zahvalnosti, NCOSE apeluje na javnost, a pre svega korisnike usluga Hiltona, da podrže ovaj gest i pohvale ispravnu odluku hotelijera tako što će na društvenim mrežama iskazati pozitivan stav prema njoj.

Hilton se, konačno, ovim gestom pridružio drugim brendovima, kao što su Ritz-Carlton, Marriott, Omni, Drury i Nordic Choice Hotels, koji su isti korak preduzeli nekoliko godina ranije.

travelpulse.com