Deonica nekadašnje pruge između Rume i Vrdnika transformiše se u zelenu stazu namenjenu biciklistima i pešacima. Akcija se sprovodi u okviru projekta “Transformisanje napuštenih pruga u zelene staze”, koji finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U cilju promovisanja ove nove turističke destinacije, u subotu, 26.9. 2015, organizuje se 10. BAJK FEST, biciklistička tura trasom nekadašnje pruge. Učesnici iz Beogada će doći vozom “Romantika” do Rume, gde će im se priključiti biciklisti iz okolnih opština. U vozu “ROMANTIKA” je za bicikliste obezbeđen prostor i za bicikle u vozu. Dužina rute je 18 km.

Izlet uključuje posetu festivalu ekološkog filma SREM FILM FESTIVAL u Vrdniku, manifestaciji JESEN IDE DUNJO MOJA, KUKURUZI VEĆ SU ZRELI kao i degustaciju SREMAČKIH SPECIJALITETA (sremački paprikaš, pečenje lepinjica i topljenje čvaraka), uz zabavno muzički program.

Polazak voza sa železničke stanice Beograd je u 8.20h, povratak voza iz Rume je u 19 časova. Dolazak u Beograd je oko 20.30h.

Informacije na e-mail: [email protected], tel. 0607232109