Iako nam još uvek deluje da je daleko, Nova godina će stići brže nego što mislimo. Pripreme za nju doći će još brže. Ako vam želja za putovanjem tokom božićnih i novogodišnjih praznika remeti miran san, tu smo da damo nekoliko zanimljivih ideja za organizovana grupna putovanja u decembru 2015.

Sve novogodišne i božićne programe možete pogledati OVDE.

Budapest-vasar

Božićni vašar u Budimpešti (polazak 11.decembar, 3 dana)

Božićni vašar u Budimpešti je tradicija uz obaveznu nacionalnu muziku, mađarski folklor i pozorište sa lutkama. Sve se dešava na Trgu Vorosmarti gde možete probati ručno napravljene slane i slatke mađarske specijalitete. Informacije o vašaru možete pronaći na www.budapestinfo.hu/xmas

Više o programu putovanja možete pogledati ovde.

christmas-market-vienna

Božićni vašar u Beču (polazak 18.decembar, 3 dana)

Božićni vašar (CHRISTKINDLMARKT) se održava već tri stotine godina ispred gradske kuće Rathaus ali i na različitim lokacijama u gradu okićenom najlepšim ukrasima i bajkovito osvetljenom. Na trgovima se postavljaju brojne tezge sa tradicionalnim suvenirima i poklonima. Vašar je i prilika da probate čuvene bečke specijalitete i lokalna vina ali i da doživite prazničnu atmosferu carskog grada. Više informacija o vašaru na: www.christkindlmarkt.at

Više o programu putovanja možete pogledati ovde.

Prag11

Doček Nove godine u Pragu (polazak 29.dec, 6 dana/autobus)

Prag magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva. Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom. Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a.

Više o programu putovanja možete pogledati ovde.

Salzburg-im-Winter1

Salcburg i Minhen (polazak 29.decembar – 6 dana/autobus)

SALCBURG – barokni grad smešten između planinskih venaca Tirola i Bavarske, vekovima je bio poznat kao grad republika pod nadbiskupskom rimskom vlašću, o čemu svedoči dvorac – tvrđava Hohensalcburg iz XI veka. Salcburg je poznat i kao rodno mesto Volfga nga Amadeusa Mocarta. Srednjovekovna katedrala, crkve, bajkoviti stari grad, dvorac i park Mirabel, Mocartova muzika i čuvene Mocart kugle su simboli ovog grada.

MINHEN –po broju stanovnika je posle Berlina i Hamburga treći grad po veličini u Nemačkoj. Nalazi se u južnom delu Bavarske i jedan je od najvećih i najrazvijnijih centara umetnosti i nauke. Grad je sagrađen na reci Isar i obroncima Alpa. Minhen je uvek bio administrativno i versko središte Bavarske, a niz posebnosti čini ga jednim od najistaknutijih nemačkih istorijskih i kulturnih gradova.

Više o programu putovanja možete pogledati ovde.