Popularni sajt Airbnb najavljuje proširenje svoje ponude na oblast zabave i aktivnosti na destinacijama na kojima već pruža usluge rezervacije privatnog smeštaja.

Nakon dužih priprema i istraživanja tržišta, kompanija je nedavno, u okviru pilot projekta, obavestila vlasnike stanova i kuća za izdavanje u San Francisku da na svojim profilima mogu promovisati svoje gostoprimstvo i doživljaje koje goste očekuju kada dođu kod njih. Bila to prijatna večera u krugu porodice i prijatelja, piknik u prirodi, žurka uz logorsku vatru na plaži ili neki zanimljiv izlet, upravo ta ponuda zabavnih sadržaja može biti presudan razlog da se turisti odluče da odaberu smeštaj baš kod njih.

airbnb 4

Mnoge kuće, stanovi i apartmani koji se nalaze u Airbnb ponudi su zaista kvalitetni i povoljni ali prodaja im ide loše jer se nalaze na neatraktivnim ili nedovoljno poznatim destinacijama. Da bi se potencijalnim gostima dao dobar razlog za putovanje na neku manje popularnu destinaciju potrebno je upoznati ih sa lokalnim atrakcijama, događajima i svim onim “insajderskim” informacijama koje mogu biti okidač za donošenje ili promenu odluke o putovanju.

Preneti iskustvo domaćina i veći angažman oko gostiju domaćinima može biti način da dodatno zarade, a gostima da ponesu lepše i bogatije uspomene i nova prijateljstva. Ovo je zapravo jedan novi način da se produbi i unapredi komunikacija na relaciji gost-domaćin putem Airbnb sajta.

airbnb neigh.

Ideja se razvija još od maja 2013. godine, kada su pojedini domaćini počeli da preporučuju aktivnosti u okolini smeštaja putem stranice Neighbourhoods, na kojoj su postavljali informacije o ugostiteljskim objektima, atrakcijama i događajima na destinaciji.

Uskoro će se na sajtu pojaviti ponude za obilaske gradova, izlete, šoping ture, kulturne, sportske i zabavne događaje i sl.

tnooz.com