Za turiste je statua Isusa Spasitelja još jedna mega turistička atrakcija, dok za mnoge Brazilce predstavlja predmet obožavanja. Ona je simbol brazilske kulture i religije, i za mnoge – krajnji cilj hodočašća. Tek, ona je i jedno od sedam novih svetskih čuda! U svakom slučaju, privlači veliki broj putnika, stvara gužve oko sebe i danas je jedna od najfotografisanijih znamenitosti sveta.

Ova betonska statua, visine 39,6 m, krunisala je brdo Korkovado u Riu De Žaneiru 1931. godine, odakle se nadvija nad gradom i omogućava fantastičan pogled od 360 stepeni. Neretko na udaru gromova, vetrova i jakih strujanja vazduha, pretrpela je nekoliko manjih i većih oštećenja, ali i dalje čvrsto stoji na svom postolju, raširenih ruku i – pozira za fotografiju!

Do nje se može stići na nekoliko načina – dvosatnim pešačenjem uz brdo Korkovado, kombijem ili vozićem. Međutim, penjanje se više ne završava tu. Turistički radnici su se pobrinuli da omoguće turistima još jači doživljaj, te se može ući u samu statuu i popeti se do njenog samog vrha. Zamislite samo kakav pogled na ovaj milionski grad ‘pukne’ kada promolite glavu iz ruke ili glave statue – na favele, na luku, na zaliv, na druge atrakcije i turiste koji mile podno vas!

Christ_Brasil2

Christ_Brasil7

Christ_Brasil8

Christ_Brasil1

Christ_Brasil6

Christ_Brasil3