Svečano je dočakana 35.519 putnica na niškom Aerodormu u 2015. godini, što je rekordan broj putnika tokom jedne godine od kada Aerodrom u Nišu postoji.

Svetlanu Petrović, rođenu Nišlijku koja živi u Oslu, na Aerodromu “Konstantin veliki” sačekalo je gradsko rukovodstvo, a u Gradskoj kući joj je dobrodošlicu u Niš poželela i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Jubilarna putnica je istakla da joj linija “Wizz Air”-a od Niša do Malmea puno znači.

Ministarka je podsetila da je 2014. obećala da će se više pažnje obratiti na nišku vazdušnu luku i da je rekordni putnik potvrda dobrog rada.

Nastavićemo da ulažemo u ovaj aerodrom. On je važan ne samo za Srbiju, već i za region i očekujemo i 80.000 putnika. Mali aerodromi u Srbiji biće značajni za povezivanje i razvoj turizma – rekla je Mihajlovićeva.

Grad Niš je ove godine uredio prilazni terminal na Aerodromu, a planira se, kako je najavio gradonačelnik Niša, i ulaganje u deo vazdušne luke koji se bavi kargo transportom.

Podsetimo, posle više od 2 godine bez zvaničnih komercijalnih letova, sa niškog Aerodroma redovne linije ka Bazelu i Malmeu, u junu ove godine, uveo je “Wizz Air”.

Možda avionom i do Istanbula

Kako je rekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, od marta naredne godine bi jedna avio-kompanija iz Turske, koju nije imenovao, mogla da uvede redovnu liniju do Istanbula.

Ima nekoliko zainteresovanih operatera za tu liniju do Istanbula i čekaju nas pregovori. Prilika za to je bio i nedavni Srpsko-Turski privredni forum. Ali dok se to ne desi, to su samo planovi – rekao je Perišić.

Jedan od potencijalnih avio-prevoznika mogao bi da bude i turski “Pegasus” koji je dokumentaciju o Aerodromu “Konstantin veliki” tražio još juna ove godine.

 Izvor: juznevesti.com