Lov na Pokemone postao je jedan od najpopularnijih vidova zabave na putovanjima, pa su i ugostitelji odlučili da iskoriste benefite ovog trenda i ponude nešto zanimljivo kako bi animirali svoje goste i privukli nove.

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja portala Hotels.com, na teritoriji grada Njujorka nalazi se devet od ukupno deset američkih Pokétels-a, hotela koji nude posebne izazove za lovce na Pokemone.

Hotelom koji ima najbolji pristup Pokemonima (u okviru objekta i u njegovoj blizini) proglašen je hotel The Towers at Lotte New York Palace, u kom je moguće pronaći čak 11 ovakvih lokacija u neposrednoj blizini hotela i još 231 lokaciju u krugu od dva kilometra.

Isto istraživanje pokazalo je da se preko 79% mlađih putnika u Sjedinjenim državama tokom putovanja zabavlja loveći Pokemone, a čak 48% bi rado posetilo i još neku destinaciju na kojoj bi taj lov bio uspešan, iako im nije bila u prvobitnom planu.

Za ove goste besplatan pristup internetu važniji je od besplatnog doručka i radije će se u slobodno vreme baviti potragom za animiranim junacima nego koristiti hotelske sadržaje kao što je, na primer, velnes centar. Američki turisti, u proseku, na putovanjima provode 2-3 sata dnevno u ovoj aktivnosti i spremni su da prevale razdaljine do četiri kilometra, a 41% njih rado će istraživati i manje atraktivne delove gradova ukoliko nude mogućnost za uspešan “lov”.

Izvor: travelandtourworld.com