Ako ste već bili u Rovinju, onda sasvim sigurno znate kakav se spektakl priprema svakog dana oko 20h. Kada dan prelazi u noć, zalazeće sunce okuplja na stotine posmatrača koji se udobno smeštaju na rivi i traže što bolje mesto za predstavu za koje karte uopšte nisu potrebne – i na koju su svi dobrodošli! Sve što vam treba jeste dobra pozicija, čaša hladne istarske Malvazije ili par kugli sladoleda, i eventualno foto aparat, ukoliko ovaj momenat želite da „sačuvate za kasnije“.

Ako nas pitate koja je najbolja pozicija za posmatranje zalaska sunca, nemamo odgovor na to pitanje! Mi smo se svako veče zadesili na različitom mestu, i svako je donelo sa sobom svoje siluete, nijanse, zvuke, senke i oblike.. i svaki pogled na zalazeće sunce nam je istim intenzitetom oduzeo dah!

Ukoliko želite da posmatrate zalazak sa vode, imate mogućnost da isplovite jednom od barki iz Starog grada, ili polu-podmornicom sa čijeg gornjeg dela možete posmatrati prekrasne vizure Rovinja, priobalja i otočića, okupane u vatreno narandžaste tonove blještave kugle koju Jadran svojim talasima na kraju gasi..

Ostavljamo vam da na ovu predstavu odete sami i doživite je na svoj način.. a možete i podeliti vaše utiske sa nama – radoznali smo da čujemo 🙂

Save

Save