Da muzeji u Srbiji nisu atraktivni samo jednu noć u godini, kao što se u široj javnosti često smatra, imaćemo prilike da se uverimo u toku manifestacije koja ima za cilj da nas upozna sa svim onim što oni rade tokom čitave godine, od prikupljanja artefakata, preko restauracije, do izložbenih postavki.

Uprkos našoj velikoj želji da vam, na jednom mestu, predstavimo šta nas to očekuje u celoj Srbiji, nismo uspeli da dođemo do takve informacije s obzirom na to da gotovo svaki muzej (ili grad) zasebno promoviše svoju ponudu, pa bi lista bila preduga za jedan ovakav tekst. No, ono što je sigurno je da nas očeuju brojne izložbe, prezentacije, tribine, projekcije filmova i još mnogo toga zanimljivog, na više od 110 lokacija širom zemlje, u okviru manifestacije „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10„, koja će se održati u 90 muzeja, galerija i javnih prostora u periodu od 11. do 20. maja 2017. godine.

Naš predlog je da odvojite malo slobodnog vremena za kulturu i, po dobrom starom običaju, krenete „od vrata do vrata“. Naravno, možete nam poslati i svoje utiske.

Dobar provod želimo!