Od kako je 22. aprila kompanija Air Serbia promenila interni rezervacioni sistem najavila je i određene izmene u svom poslovanju.

U cilju smanjenja troškova i ostvarivanja dodatnih prihoda, pojedine usluge ove kompanije pružaće se po ugledu na niskubudžetne avio prevoznike.

Putnici koji putuju sa kartama kupljenim po promotivnim cenama i nižim redovnim tarifama, od 1. juna 2017. moraće samostalno da izvrše prijavu na let (čekiranje) putem interneta ili će, u suprotnom, tu usugu na aerodromu platiti čak 30 evra!

Ova usluga se neće naplaćivati putnicima koji su svoje karte kupili zaključno sa 21. aprilom 2017. godine. Putnici koji putuju u biznis klasi, kao i oni sa skupljim kartama za ekonomsku klasu neće plaćati aerodromsko čekiranje.

Takođe, plaćanje usluge čekiranja se neće odnositi na putnike koji lete čarter letovima, putnike sa umanjenom sposobnošću kretanja, roditeljima koji putuju sa decom do dve godine starosti, grupama, nepraćenoj deci i članovima programa lojalnosti kompanija Air Serbia i Etihad Airways.

Prijava na let putem interneta je besplatna i podrazumave mogućnost rezervacije sedišta.