Sve češće nam stižu pitanja čitalaca vezana za cene avio karata na letovima iz Osijeka i najbržem načinu kako do tog aerodroma stići. Stoga, pročitajte sledećih nekoliko saveta i uputstava.

Putnicima koji žive u Vojvodini mogu biti interesantni sezonski letovi iz Osjeka ka Istri i Dalmaciji. Letovi prema destinacijama u primorju su svakodnevni i lako se stiže do Pule, Splita i Dubrovnika. Istina, ako niste fleksibilni sa datumima putovanja, možda ćete morati da presedate u Zagrebu ili Puli.

Takođe, utorkom, sredom i nedeljom iz Osjeka postoji direktan let kompanije Eurowings za Štutgart, od kog su dalje odlične konekcije sa svim delovima Nemačke i Evrope (Amsterdam, Hanover, Berlin, Hamburg, Rim i Beč). Ponedeljkom i petkom kompanija Wizz Air leti direktno za Bazel.

Više o rasporedu letova možete pogledati na sledećem linku.

 Gde se aerodrom nalazi i kako najlakše do njega stići?

Ako dolazite iz pravca Novog Sada, odnosno Iloka i Vukovara, aerodrom se nalazi pre ulaska u Osijek i biće vam ukupno potrebno oko 1,5h vožnje (oko 110 km).

Ako dolazite iz pravca Subotice i Sombora, onda je najbolje da putujete preko Erduta, autoputem preko ganičnog prelaza Bajakovo/Batrovci. Autoput vas vodi sa zapadne strane Osijeka.

Kada ste već u Osjeku…

U slučaju da vam zatreba dobar i povoljan smeštaj u Osijeku, preporučujemo udoban stančić za dve osobe koji se nalazi na samo pet minuta laganog hoda od centra grada. Ispred zgrade postoji parking koji se ne naplaćuje. Fotografije apartmana Attic možete pogledati ovde ili nam pisati ukoliko želite da vam dostavimo više informacija i pomognemo u procesu rezervacije i plaćanja.

Kada ogladnite preporučujemo da se zaputite u pivnicu Merlon na čuvenoj osječkoj tvrđavi (Tvrđi) i uživate u njihovom specijalitetu-rebarcima. Dobro vino, pivo ili bilo koji drugi napitak u prelepom ambijentu i letnjoj bašti se može popiti u Trici.

Totalni hit u celoj Hrvatskoj su male pivare, a Osječani će vam svakako preporučiti Rundu i Gajbu.

Ostala kulturna i zabavna dešavanja u gradu možete pronaći na sajtu Whattovisit.

Srećan put i dobar provod želimo!