Crveno more je u celom svetu poznato kao najatraktivnije mesto za ljubitelje šarenog podvodnog sveta, a nedavno je postalo i destinacija na kojoj i turisti sa ograničenim mogućnostima kretanja mogu da uživaju u čarima ronjenja.

Ronjenje je aktivnost koja pruža osećaj slobodnog kretanja, bez potrebe za invalidskim kolicima ili bilo kakvim drugim pomagalima, pa ne čudi što je upravo ono postalo hit i među turistima kojima većina drugih sportova, nažalost, nije dostupna.

U nekoliko ronilačkih klubova u turističkim centrima kao što su Hurgada, Marsa Alam i Safaga, omogućeno je pohađanje specijalizovanih ronilačkih kurseva, nakon kojih slede grupni ili individualni zaroni u pratnji iskusnih instruktora.

Cena ovakvog letovanja, koje uključuje prilagođen smeštaj, ishranu, svakodnevne časove ronjenja i zarone je, u proseku, za 40% veća od uobičajenih aranžmana iste vrste zbog angažovanja specijalne opreme i posebno obučenog kadra.

Organizovane turističke grupe već uveliko dolaze, mahom sa evropskih tržišta, kao što su Nemačka i Poljska, ali se u skladu sa trendovima inkluzivnog turizma, očekuje da broj destinacija koje pružaju usluge ove vrste iz godine u godinu bude sve veći.

Izvor: travelandtourworld.com

Foto: tripadvisor.com