Poziranje ispred Ajfelovog tornja i bezbroj selfija su must do kada se nalazite u Parizu, ali moramo vam skrenuti pažnju na jedan, ne baš beznačajan, detalj.

Svake večeri sa tornja se projektuje svetlosni šou kojem se divi ceo grad, međutim, iako je Ajfelov toranj javno mesto koje svi mogu da posećuju i fotografišu, noćni spektakl koji se na njemu odvija je autorsko delo umetnika, pa je stoga neovlašćena distribucija fotografija istog ilegalna!

Da biste legalno objavljivali fotografije osvetljenog tornja morate zatražiti dozvolu kompanije koja njom upravlja i zove se Société d’Exploitation de la Tour Eiffel, kao što je i navedeno na njihovom veb sajtu.

Dakle, u periodima dana kada toranj nije osvetljen slobodno ga slikajte i šerujte svoje fotografije koliko želite, ali ukoliko vam se u aparatu nađe i po neka noćna fotografija, budite pažljivi sa objavljivanjem na društvenim mrežama.

Iako do sada još nije zabeležen ni jedan sudski postupak pokrenut protiv autora fotografije osvetljenog tornja, to ne znači da ih neće biti, pa stoga savetujemo da svakako povedite računa o tome kada sledeći put posetite Grad svetlosti.