Poznato austrijsko skijalište Bad Kleinkirchheim sam posetio nekoliko puta, ali tek ove godine su mi se zaista slegli utisci. U ovom tekstu ću podeliti sa vama nekoliko zanimljivih činjenca koje vam mogu biti korisne ukoliko planirate da “uštinete” još koji skijaški dan u ovoj ski sezoni.

Pa, da krenemo redom sa dobrim razlozima zbog kojih ćete zasigurno razmisliti o tome da posetite Bad Klenkirchheim već sledeće, ili čak ove sezone! Još uvek nije kasno za to jer tek ulazimo u mart mesec. A upravo je mart mesec izuzetno popularan za skijanje, s obzirom na to da su dani duži i sunca ima više nego u januaru i februaru.

7 dobrih razloga za posetu Bad Kleinkircheim-u

  • Udaljenost Bad Kleinkirchheim-a od Beograda i Novog Sada je oko 650 km. U pitanju je autoput, osim poslednjih 30 km, gde se vozi magistralom.
  • Bad Kleinkircheim ima 110 km dobro uređenih staza (skijališta Bad Kleinkirchheim i Oswald) koje su međusobno odlično uvezane i osnežene.
  • Tu su dva velika termalna kupališta koja će vam upotpuniti skijaški dan i opustiti vas na pravi način (Romerbad i Kethrein).
  • Od 10. marta u cenu smeštaja u velikom broju hotela i apartmana je uključen skipas za celo skijalište Bad Kleinkirchheim!
  • Za vreme trajanja promocije Skiing & Thermal Spa Weeks (10.03. – 02.04.2018.) za goste u većini smeštajnih objekata se odobrava popust na cenu ulaznice u terme Romerbad od čak 50%!
  • Na svaki kupljeni skipas za odraslog skijaša imate mogućnost da za dete do 12 godina starosti kupite dečiji ski pas po ceni od samo jednog evra po danu.
  • Korišćenje ski busa je besplatno.

Terme Romerbad

Korisni saveti za vozače:

  • Možete se odlučiti za putovanje preko Budimpšete i Graca. U tom slučaju ćete imati oko 100 km duže putovanje. Ali na taj način izbegavate kupovinu vinjete u Sloveniji koja košta 30 evra za osam dana (subota/subota) i bezobrazno skupe putarine u Hrvatskoj (oko 39 eur za povratnio putovanje kroz Hrvatsku). I to nije sve, izbegavate i tunel Karavanke (Slovenija/Austrija) kroz koji prolaz košta ukupno 15 evra u oba smera. Sve u svemu, imate priliku da za sat vremena duže vožnje, uštedite oko 85 eur. Svakako treba oduzeti gorivo koje ćete potrošiti zbog pređenih 100 km više, ali je to, opet, oko 10 evra. Računca je svakako jasna.
  • U mestu postoje dva velika supermarketa (Billa i SPAR). U njima možete kupiti sve što vam je potrebno tokom odmora.

Ovo su samo neki, ili najvažniji, od razloga koje sam izdvojio u nameri da vas motivišem da baš Bad Kleinkircheim odaberete za svoju sledeću skijašku destinaciju.

Ako se odlučite da posetitte ovaj ski centar siguran sam da ćete i vi pronaći neke svoje razloge koje bih svakako voleo da čujem.

Pišite i podelite svoje utiske sa nama!

Srdjan Ruškuc Autor: Srdjan Ruškuc
Jedan od osnivača portala Bookiraj.com, razume savremeni svet online rezervacionih sistema i značaja društvenih mreža u oblasti online turizma. Nepopravljivi je entuzijasta kada je reč o svemu što ima veze sa lepotom putovanja.