Kada kao turista posećujete neku destinaciju, sasvim je sigurno da ne želite da gubite vreme čekajući u redu za kupovinu ulaznica za muzeje i atrakcije.

Pa čak i ako ste dovoljno uporni i dočekate svoj red, male su šanse da ćete moći da kupite karte “danas – za danas”, pa čak ni za sledeći dan, niti onaj naredni, pa se vratite kući razočarani jer ste propustili neke od atrakcija koje ste želeli i planirali da vidite.

Upravo zbog toga postoje brojni veb sajtovi i platforme koji, ne samo da omogućavaju izbegavanje dugih redova, već nude turistima da tačno preciziraju dan i vreme posete željenoj atrakciji i na taj način kvalitetno isplaniraju i provedu vreme na putovanju.

Tiquets.com

Jedan od takvih servisa je www.Tiquets.com, veb sajt dostupan na više jezika, koji omogućava  kupovinu ulaznica za muzeje i atrakcije u velikom broju gradova, uz mogućnost plaćanja u  različitim valutama i na različite načine (Visa kartica, Mastercard, Carte Bancaire, CartaSi, iDeal, PayPal, Sofortuberweisung , Alipay is l). Ovaj sajt je idealan za one koji žele da otputuju u  Belfast, Berlin, Prag, Rejkjavik, Budimpeštu, Dubai, Dablin, Hag, Krakov, Lisabon, Madrid, Barselonu, Veneciju, Las Vegas, Majami itd. Veoma je jednostavan  za korišćenje, nudi predloge za posetu svim većim atrakcijama u ovim gradovima i zanimljive ture po gradu i okolini.

Tours-tuckets.com

Ukoliko putujete u neku od zemalja Beneluksa, posebno  Holandiju, onda će vam od velike koristi biti sajt www.tours-tickets.com. Na ovom sajtu možete sami kreirati svoju rutu kroz Amsterdam, turu koja obuhvata više gradova ili spaja Holandiju, Belgiju i Luksemburg.  Na jednom mestu možete kupiti ulaznice za sve što vas zanima, preko muzeja, najma bicikala, vožnji brodom, različitih muzičkih događaja, performansa u Red light district-u, noćnog života, pa do cvetnih parkova. Na više lokacija u gradovima Beneluksa možete kupiti ulaznice koje želite, ali je naša preporuka da to, ipak, bude onlajn kupovina unapred i preskakanje bilo kakvog čekanja u redu. Višejezičan, sa različitim opcijama za plaćanje, ovaj sajt vam može biti odličan turistički vodič za sve zemlje Beneluksa.

Getyourquide.com

Najveću svetsku platformu za onlajn rezervacije organizovanih i vođenih obilazaka i aktivnosti na destinaciji www.getyourguide.com čini tim od preko 380 zaposlenih iz više od 45 zemalja, koji govore preko 30 različitih jezika. Oni se  svakodnevno trude da putnicima obezbede najbolji mogući doživljaj, kako bi svako putovanje bilo zabavno i nezaboravno. U svakom trenutku turistima je dostupno više od 33.320 aktivnosti, od grickanja ukusnih tapasa u Španiji do snorklinga iznad šarenih korala u Kvinslendu.

Još neki važni servisi

Pored navedenih, izdvojili bismo još i sajtove kao što su  www.365tickets.com, www.attractiontix.com  i www.ticketmaster.com specijalizovan za koncerte, sportske događaje, predstave i različite manifestacije širom sveta.

U našem regionu se izdvajaju www.svikoncerti.eu  i  www.eventim.rs .

Bilo da putujete u sopstvenoj režiji ili se radije odlučujete za turističku agenciju, imajte na umu da vam navedeni servisi i platforme mogu biti od velike pomoći da na najbolji mogući način upoznate destinaciju, povežete se sa loklacima, otkrijete sve čari odabrane destinacije i iskoristite svoje vreme na najbolji mogući način!

Autor teksta: Jelena Popović