Od 1. oktobra najavljeno je ukidanje voza Beograd – Skoplje – Solun, potvrdio je ministar za transport Makedonije Goran Sugareski.

On je najavio da će nastojati da, u razgovoru sa ministarkom saobraćaja Srbije, Zoranom Mihajlović, taj problem bude povoljno rešen, prenose „Novosti“.
– Ova linija je od ogromnog značaja za Makedoniju. Uradićemo sve što je u našoj moći da nekako prevaziđemo taj problem. No, ne zavisi od nas. Odgovor je da linija nije ekonomski isplativa – izjavio je Sugareski.
Najavio je da će o tome ponovo razgovarati sa Zoranom Mihajlović, posle kontakata koje su imali pre nekoliko meseci za vreme posete Beogradu.
– U narednih desetak dana, do kraja meseca napraviću sve da se to ne dogodi, ukoliko bude potrebe novom posetom i razgovorima. Što je do makedonske Vlade tvrdim da ćemo učini sve, no slučaj ne zavisi samo od nas – precizirao je Sugareski, dodajući da je cilj da linija ostane.
Iz „Srbija voza“ su još u januaru ove godine informisali makedonsku železničku upravu da su, zajedno sa grčkim Trainose, doneli odluku o ukidanju ove linije zbog ekonomske neisplativosti.
Autor: Novosti