Jedinu ispravnu ponudu za 12 linija koje treba da budu uspostavljene od jula sa niškog aerodroma Konstantin Veliki podnela je Air Serbia, navodi Ministarstvo saobraćaja. Tako će ova srpsko-arapska kompanija i dobiti posao, a potpisivanje ugovora najavljuje se narednih dana.

Tender za nove linije sa niškog aerodroma je završen. Pravog nadmetanja nije ni bilo, jer, kako kažu iz ministarstva, samo je jedna ponuda ispunjavala uslove – ponuda koju je dostavila Air Serbia.

Reč je o linijama koje su proglašene javnim interesom i koje će biti subvencionisane sa do 5 miliona evra godišnje do kraja 2021. godine – za Ninberg, Rim, Frankfurt, Hanover, Ljubljanu, Salcburg, Bolonju, Budimpeštu, Geteborg, Fridrishafen, Karlsrue i Tivat.

Bilo je još zainteresovanih, tvrde u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ali je jedinu ispravnu ponudu dala Air Serbia. To i ne čudi, s obzirom na to da su, prema analizi avio-analitičara Alena Šćurića, kriterijumima propisanim tenderom mogli da pariraju samo Air Serbia i Wizz Air.

Podsetimo, linije su odabrane po studiji Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte, a trebalo bi da lete od 1. jula 2019. godine do 30. juna 2023. godine.

Izvor: juznevesti.com