Iako joj je “pravo” more stotinama kilometara daleko, Budimpešta itekako ima šta da ponudi ljubiteljima peščanih plaža i osveženja u toplim letnjim danima.

Možda zvuči neverovatno, ali na samo sat vremena vožnje od centra grada možete uživati u ambijentu predivne peščane plaže.

Do jezera Lupa se od centra Budimpešte može doći javnim prevozom, autobusom ili vozom, ali i biciklom, uređenom biciklističkom stazom koja vodi uz Dunav, u pravcu severa. Jezero je veoma blizu prelepe Sent Andreje, tako da je idealno pozicionirano za kombinovanje turističkog obilaska i osveženja tokom vrelih letnjih dana.

Plaža je duga oko 800 metara,  ima čistu tirkiznu vodu, restorane, barove, prodavnice, kamp, ali i bogatu ponudu sportskih aktivnosti i noćnog provoda.

Tokom celog leta na ovoj plaži će se održavati muzički i gastro festivali, profesionalna i amaterska sportska takmičenja, među kojima je i Decathlon Beach Volleyball Cup, škola plivanja, vaterpola, vekjborda i još mnogo toga. Posetioci se mogu zabaviti i ronjenjem, vožnjom kanua, jedrenjem ili probati  flyboardnig.

Izvor: www.szeretlekmagyarorszag.hu

doc dr Mišković Ivana Autor: doc dr Mišković Ivana
Voli da putuje, istražuje. osluškuje, zapisuje i predaje studentima. Povremeno se i raspisuje i deli sa vama zanimljivosti koje od malih trenutka na putovanjima prave velike uspomene