Da nema globalne pandemije, svi bi najverovatnije rekli da nema ničeg boljeg od besplatnog odmora. Ipak, moglo bi se reći da je ljudima sada potreban samo odmor, bez obzira na cenu.

Turizam je, kao i sve ostale grane svetske privrede, pretpeo veliku štetu zbog epidemije. Zvaničnici turističke industrije neumorno rade na pronalaženju načina za obnovu turizma što je brže moguće, usled nadolazeće letnje sezone. Razmatraju se načini socijalnog distanciranja na plažama, hotelima, restorani i popularnim javnim mestima.

Kako bi privukli strane turiste nakon korona krize, italijansko mediteransko ostrvo Sicilija planira da prepolovi cene avionskih karata i da plati jedno od tri noćenja u hotelima. Ove mere uklapaju se u fond od 50 miliona evra koji je pripremljen da bi se oživela turistička industrija.

Originalna sicilijanska šema, bazirana na „Prazno za puno”, pokrenula bi se u onom momentu kada Italija ponovo potpuno otvori svoje granice.

Vaučeri za avionske letove sa popustom, hoteli i besplatne muzejske karte biće dostupne preko zvanične veb stranice ovog ostrva, Visit Sicily.

„Sicilija priprema fond od 50 miliona evra kako bi turistima dali popuste na letove, muzeje i atrakcije. A na svake tri noći, jedna noć je besplatna”, izjavio je direktor turizma Sicilije. On je najavio da će se nuditi 400.000 vaučera za popuste i poklone koji će podstaći turiste da se, uprkos strahu zbog korone, odluče da putuju na Siciliju.

Besplatnu noć finansiraće regionalno turističko odeljenje.

Gubici koje ima Sicilija zbog zatvaranja granica, uvođenja karantina i ograničavanja putvanja od 10. marta, prelaze 1,09 miliona dolara.

Italija je bila jedna od najteže pogođenih zemalja koronavirusom, zabeleživši preko 200.000 slučajeva i 27.000 smrtnih slučajeva. Zemlja je u karantinu od početka marta, i dok se ograničenja polako ukidaju od naredne nedelje, još uvek nije dozvoljeno putovanje među regionima.

Izvor: BIZlife