Luksemburški nacionalni avio-prevoznik Luxair ući će na crnogorsko tržište u februaru letovima do Podgorice, uz plan proširenja poslova ove godine.

Ta avio-kompanija je nadogradila svoju uslugu do glavnog grada Crne Gore na celogodišnje letove, a takođe će uvesti sezonske letnje letove za Tivat, navodi specijalizovani portal za oblast vazduhoplovstva ExYu Aviation News.

Na osnovu važećih planova, Luxair će 12. februara otvoriti letove za Podgoricu sa dva sedmična leta, svakog ponedeljka i petka, sa turboelisnim avionom Dash 8 sa 76 sedišta.

U cenu karte je uključen prtljag do 23 kg

Kao rezultat toga, luksemburška avio-kompanija planira da ponudi ukupno 1,98 hiljada sedećih mjesta na 26 letova između dva grada do početka letnje sezone, 28. marta. Tokom leta aviokompanija će nastaviti da održava letove ka Podgorici svakog ponedeljka i četvrtka sa 9,4 hiljada mesta u ponudi na 124 leta.

Luxair će takođe otvoriti sezonske letnje letove za Tivat, od 15. maja. Letovi na toj relaciji će se odvijati jednom sedmično, svake subote, avionom Boeing 737-700 sa 141 sedištem. Ukupno će biti izveden 21 let do 2. oktobra sa 5,9 hiljada ponuđenih mesta.

U cenu karte je uključen prtljag do 23 kg

Luxair je prema prvobitnom planu trebalo da počne letove za Tivat u leto prošle godine, međutim oni su otkazani. Letovi prema Podgorici trebalo je da počnu prije dvi sedmice, ali avio-kompanija je odgodila početak zbog pogoršanja epidemiološke situacije na celom kontinentu.

U Luxairu navode da su letovi za Podgoricu i Tivat prioritet u ovoj godini. Crna Gora ima najveću dijasporu u Luksemburgu od svih bivših jugoslovenskih republika, sa više od 4,2 hiljade crnogorskih pasoša registrovanih u Velikom Vojvodstvu.

Međutim, prema procenama, u Luksemburgu živi 8.000 Crnogoraca, od kojih većina poseduje luksemburško državljanstvo.

Rezervacije i više detalja možete pronaći na sledećoj stranici.

Izvor: ekapija.com