Mnogi avioprevoznici kreativno su razmišljali šta da rade sa prizemljenim avionima tokom pandemije korona virusa, a najveća japanska aviokompanija nudi mogućnost da jedete u prvoj klasi u parkiranom avionu za 460 evra po obroku (540 dolara).

Kompanija Nipon ervejs (ANA) počela je da nudi ovu uslugu u sredu i vrlo brzo je rasporodala sve. Zato je uslugu odmah produžila i na naredne mesece.

Ova usluga ponuđena je u avionu Boing 777 parkiranom na aerodromu Haneda u Tokiju.

Dok obrok u prvoj klasi košta o sedište košta 59.800 jena (460 evra), zainteresovani mogu da se odluče i za jeftinije iskustvo u poslovnoj klasi za 29.800 jena (230 evra).

Ideju o „restoranu sa krilima“ osmislili su zaposleni koji su želeli da iskoriste parkirani avion.

Usled pandemije korona virusa, globalna avio-industrija suočena je sa najtežim izazovom do sada zbog velikih ograničenja koja su već osakatila neke prevoznike.

Mnogi su smislili kreativne načine da povećaju prihode, a pokazaće se da su „letovi za nigde“ popularni, zajedno sa obrokom u prizemljenim avionima.

U oktobru je Singapur erlajns ponudio zainteresovanima da ručaju u Erbasu A380 parkiranom na glavnom gradskom aerodromu. Uprkos ceni od 445 evra, prva dva termina rasprodata su u roku od pola sata.

Prošle nedelje je Britiš ervejs ponudio obroke iz prve klase za kućnu dostavu. Na raspolaganju su četiri različita kompleta obroka, a cene se kreće od 90 evra.

Paketom od 1,2 milijarde dolara pomoći, australijska vlada pokušava da podigne avione kako bi podstakla domaća putovanja.

Prema planu, cene gotovo 800.000 karata biće prepolovljene.

Kvantas, Virdžin Atlantik i Džetstar objavili su veliki popust od čak 50 odsto za više od 20 destinacija.

Izvor: bbc.com