Pod sloganom „Počnimo ljubav ispočetka“, Festival uličnih svirača biće održan od 26. do 28. avgusta u Novom Sadu. Mesto dešavanja će biti u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Trodnevni festival okupiće umetnike, muzičare, plesače, pozorišne trupe i performere iz Srbije i regiona, koji će činiti veliku umetničku radionicu na otvorenom, gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici.

Vizuelni identitet 21. Festivala uličnih svirača – Gradić festa inspirisan je estetikom muzičkih festivala pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Sveže, jarke i kontrasne boje predstavljaju njenu savremenu interpretaciju. Predstojeći festival slavi nove početke i biće svojevrsni omaž zabavnoj muzici pedesetih, šezdesetih i posleratnom entuzijazmu, koji je vladao tih godina.

S druge strane, biće omaž o neprolaznim umetničkim vrednostima, o talentu, kvalitetu, doslednosti i trajanju jedne muzike, koja je nadživela i zemlju u kojoj je nastala. Taj period iznedrio je pevače, kompozitore i tekstopisce svetskog renomea, velike umetnike, koji su iza sebe ostavili bezvremenske hitove i neizbrisiv trag u životima mnogih generacija. Vera u bolje sutra zamenjuje strah nakon epidemije. Ona je zaustavila ceo svet na godinu dana, te će 2021. biti godina mnogih početaka, poručuju organizatori Festivala uličnih svirača.

Za smeštaj preporučujemo apartmane Nezaboravak i više informacija o apartmanima možete proveriti na sledećoj stranici.

foto: pixabay