Ski-centar Kolašin 1600 intenzivno se priprema za predstojeću zimsku turističku sezonu. Planirano je da do 1. decembra bude okončana prva faza višemilionskih radova. Završava se deset i po kilometara novih skijaških staza i gradnja žičare K-7 koja će međusobno povezivati dva skijališta.

Za strance je Bjelasica savršeno turističko odredište. Ljeti je to mjesto idealno za uživanje u šetnji i panoramskom razgledanju planinskih masiva. Zima donosi novi izazov za koji se vješti skijaši i borderi već pripremaju.
Utisci gostiju smjernica su ljudima koji kreiraju predstojeću zimsku turističku sezonu. Zato se ski-centar razvija sa namjerom da u skorijoj budućnosti ponese epitet jednog od najljepših u Evropi. U prilog tome idu višemilionska ulaganja države. Završava se i važan projekat izgradnje žičare koja će povezati Skijališta Kolašin 1600 i Kolašin 1450.
Međusobno povezana skijalista pokrivaće preko 46 kilometra skijaških staza. Planirano uređenje opravdava želju da oba centra sarađuju i budu konkurentna skijalištima u okruženju. U planu je da se uradi garaža na pet etaža, dva ski lifta, vještačko osnježavanje.
Intenzivne pripreme za zimsku sezonu vidljive su u podnožju Bjelasice. Odatle se kreće u raznolik reljef, do skijaških stanica i nadmorske visine od preko dvije hiljade metara. Planirano je da prvog decembra nova žičara i staze budu u funkciji. Do tada će svaki detalj u ski centru Kolašin 1600 biti osmišljen i završen u skladu sa prirodom i raznolikom ponudom odmarališta.