Avio kompanije často menjaju i pooštravaju pravila vezana za dozvoljene dimenzije prtljaga. Sve ćešće se susrećemo sa vašim pitanjima vezanim za veličinu i težinu kofera, posebno kada su u pitanju oni koje putnici mogu uneti u kabinu.

U nameri da vam olakšamo pripremu za putovanje pretražili smo mobilne aplikacije koje mogu biti od koristi. Naišli smo na Baggify – mobilnu aplikaciju uz pomoć koje lako i brzo možete proveriti dozvoljene dimenzije i težinu svojih kofera.

Baggify je mobilna aplikacija koja sadrži sve potrebne informacije kod preko 70 svetskih avio kompanija (trenutno nije dostupno za Air Serbia). Uključujući i sve niskobudžetne kompanije koje saobraćaju u Srbiji i okruženju.

Sve što je potrebno da uradite jeste da preuzmete aplikaciju Baggify. Izmerite visinu, širinu i dužinu svog kofera, unesete ih u aplikaciju, imenujete ga (npr. mali crni kofer ili veliki crveni Samsonite). Navedete njegovu boju i odabirom logoa avio kompanije kojom putujete dobijate automatski odgovor da li se on uklapa u propisane dimenzije ručnog prtljaga odabrane kompanije ili se, pak, mora predati kao čekirani prtljag.

Baggify je mobilna aplikacija koja sadrži informacije o dozvoljenim dimenzijama i težini prtljaga

Pored dimenzija, aplikacija daje informaciju i o maksimalnoj dozvoljenoj težini i broju komada prtljaga koje možete poneti sa sobom. Podaci o koferima koje ste uneli ostaju memorisani u aplikaciji, pa prilikom sledećeg putovanja možete proveriti da li se one uklapaju i u pravila drugih avio prevoznika.